top of page

Wat kunt U doen?

Waarnemingen doorgeven

Je kunt ons enorm helpen door waarnemingen van zomertortels te melden. Dit kun je het beste doen door een account aan te maken op www.waarneming.nl. Op deze site kun je onder het kopje 'invoeren' waarnemingen van zomertortels makkelijk invoeren. Hier kun je ook de zomertortel opzoeken en waarnemingen in kaart brengen, om te kijken of ze ook bij jou in de buurt te zien zijn
 

Bijvoeren van zomertortels

Als je interesse heb om zomertortels in de buurt te ondersteunen kun je direct helpen door deel te nemen aan het Operatie Zomertortel project van Vogelbescherming. Het doel van dit project is voorkomen dat de zomertortel uitsterft in Nederland. Daarom wordt er een noodmaatregel in het leven geroepen: het bijvoeren van de zomertortel. Ben je bereid om de zomertortel te redden van de ondergang? Ben je bekend met broedende zomertortels in jouw omgeving? Stuur dan een e-mail naar: zomertortel@vogelbescherming.nl. Lees meer over dit bijvoerprogramma door op de onderstaande knop te drukken.
 

​​​​Financiële ondersteuning

Wil je toch de zomertortel ondersteunen maar heeft geen tijd? Kun je altijd mee helpen met het financieren van het Operatie Zomertortel project van Vogelbescherming Nederland. Geef voor behoud van de zomertortel via Operatie Zomertortel.
 

Do you manage land?

The loss of suitable nesting and foraging habitat is one of the key drivers in the decline of Turtle Doves. If we are to make a difference in the Netherlands, it starts with proving good food, water and nesting opportunities for them. Operation Turtle Dove  in the UK provides excellent advice for those who manage land - a downloadable PDF can be found by clicking the link below.

Operatie zomertortel logo.png
Operation Turtle Dove.png
bottom of page