top of page
Search

Waar is Bram nu?

Het is een paar weken geleden dat we Bram konden voorzien van een zender bij de Schaapskooi, een schapenboerderij en kleinveebedrijf in Nisse. Laten we eens kijken hoe het met hem gaat...

Hoewel we hem niet op de camera te zien kregen, bleef Bram de eerste week dat hij zijn zender had, dagelijks foerageren op de boerderij. Het grootste deel van de gemeten punten was in de bomen langs de dijk, en hij zong en sliep in dit gebied. Dit bevestigde ons vermoeden: hij had hier een territorium op gezet. Ondanks de inzet van de Schaapskooi heeft hij ook een aantal andere plekken in de Zak van Zuid-Beveland bezocht, vermoedelijk om te foerageren, zoals boomgaarden, tuinen en akkers.


Sinds midden juni heeft Bram weinig interesse meer in zijn territorium – hij zingt weinig, slaapt ergens anders en komt maar weinig hier. Helaas suggereert dit dat het hem niet is gelukt een vrouwtje te vinden en te nestelen. Nog steeds komt hij bijna dagelijks bij de Schaapskooi, waardoor we contact met hem kunnen houden, maar zijn toewijding aan dit territorium is duidelijk afgenomen.Hij heeft in plaats daarvan zijn aandacht gericht op andere gebieden in de Zak van Zuid-Beveland. We hebben meldingen van hem ontvangen vanuit natuurgebieden en ook particuliere velden, een melkkoeienbedrijf en een kleine kinderboerderij in Driewegen (meer dan 3 km ten zuiden van zijn territorium).


We zijn benieuwd waar hij nu heen gaat!

93 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page