top of page
Search

Bram heeft jonge kuikens!

We hebben spannend nieuws…. Bram heeft een nest met twee gezonde kuikens!

Bram, een mannetjes zomertortel, is eind mei uitgerust met een zender. Terwijl we zijn territorium begin juni konden identificeren, lukte dit later niet meer. Hij zong en sliep niet meer in dit gebied, en bracht tijd op andere plaatsen door. Het leek er op dat hij er niet in was geslaagd om een partner te vinden waarmee hij kon nestelen.

Vanaf 24 juni begon onze zender een ongewoon gedrag te registreren – Bram bracht ongeveer 10 uur per dag door in een bosje struiken. Bram heeft inderdaad een vrouwtje gevonden en ze hadden een nest gemaakt. We vonden het nest terwijl Bram zat te broeden. We zijn blij te kunnen melden dat beide eieren nu zijn uitgekomen en de ouders zitten nu om beurten op twee lelijke kuikens! Dit is niet alleen fantastisch nieuws voor de zomertortels in Zeeland, maar door de GPS-zender die Bram draagt geeft het ons de fantastische kans om zijn dagelijkse activiteiten als ouder te volgen. Kijk op ons blog voor meer informatie en foto’s als de kuikens groeien. Je kunt ons ook volgen via Twitter en Facebook.

OPMERKING:We zijn uiterst voorzichtig geweest om geen overlast te veroorzaken aan het nest. De locatie van het nest zal niet publiek bekend worden gemaakt.75 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page