Search

Zomertortel op wereldreis

Het broedseizoen zit er weer op voor de zomertortel. De gezenderde zomertortels zijn vertrokken uit het broedgebied, dus er worden geen gegevens meer verzameld. De zomertortel overwintert in de Sahel, zo’n 4000 kilometer verderop. In de onderstaande afbeelding is het overwinteringsgebied groen gearceerd. Met een beetje geluk komen de gezenderde zomertortels volgend jaar terug, alle gegevens worden opgeslagen op de zender.
De komende maanden houden wij ons bezig met het analyseren van de gegevens. Hopelijk geven deze gegevens informatie over de zomertortel waardoor er gerichte beschermingsmaatregelen getroffen kunnen worden.
In Malta zijn er zomertortels voorzien van een satelliet GPS-tracker. Nieuwsgierig waar de zomertortels nu ongeveer uithangen? Klik op de volgende link: https://birdlifemalta.org/conservation/current-projects/satellite-tracking-of-migratory-turtle-doves/ .

72 views0 comments

Recent Posts

See All

Waar is Jos nu?

In september, kort na de stopzetting van de jacht op zomertortels in Frankrijk, verliet ‘Jos’ zijn Nederlandse broedgebied in Zeeland en vertrok naar het zuiden. De reis naar zijn overwinteringsgebied

© 2019 Les Deux Touradiens